Als het maar gezond is

In Als het maar gezond is geeft journaliste en radioprogrammamaker Hellen Kooijman antwoord op de dilemma’s waarmee ouders geconfronteerd kunnen worden als ze hun ongeboren kind prenataal laten onderzoeken op (erfelijke) aandoeningen.

NBD|Biblion recensie
Prenatale tests kunnen vroegtijdig afwijkingen bij ongeboren babys waarnemen. Het aantal afwijkingen dat op deze manier vastgesteld kan worden’, neemt toe. In dit boek is beschreven welke tests er zijn, wanneer ervoor gekozen wordt en hoe het wordt uitgevoerd. Vervolgens wordt nader ingegaan op de beslissing waar toekomstige ouders voor komen te staan als de prenatale tests een afwijking aantonen. In dit deel komen persoonlijke verhalen naar voren van ouders. Er wordt een goede combinatie gemaakt tussen medische en psychologische informatie enerzijds en persoonlijke ervaringen anderzijds. Een boek dat voor ouders die geconfronteerd worden met of nadenken over prenataal onderzoek veel informatie en stof tot nadenken biedt.

Terug naar Publicaties

Tags: ,

Gerelateerd

Meldcode kindermishandeling voor verloskundigen en kraamverzorgenden

Stuurgroep ontloopt duidelijke keuzes