Een groep apart. Jongerenwerk en etniciteit.

Allochtone jongeren maken een steeds groter deel uit van onze samenleving. In de grote steden vormen zij een meerderheid van de cliënten van het jongerenwerk. Na ‘9/11′ en de moord op Theo van Gogh is er in de samenleving extra aandacht voor moslims, in het bijzonder Marokkaanse moslims. Zien jongerenwerkers dat er verharding is opgetreden in de verhouding tussen allochtone en autochtone jongeren? Ervaren jongerenwerkers dat moslimjongeren in toenemende mate gevoelig zijn voor ‘radicalisering’? Hoe denken jongerenwerkers over het werk met allochtone jongeren? Zet je Turken bij Turken, of kies je in het jongerenwerk voor een interculturele benadering? En wat verwacht de samenleving van het jongerenwerk?

Een groep apart geeft een weergave van interviews met jongerenwerkers, die in hun professionele omgang met allochtone jongeren worden geconfronteerd met verontrustende actualiteiten in de media. Op een open en eerlijke wijze vertellen ze over jongerenwerk met allochtone jongeren. Deze publicatie is bedoeld voor jongerenwerkers, hun bazen, hun collega’s bij de jeugdzorg, de politie, het onderwijs en natuurlijk de politiek.

Terug naar Publicaties

Tags:

Gerelateerd

De jeugd van…Arthur Japin

Een ragfijn spel

Ali B. had baat bij Boddaertcentrum

Moslimouders komen van ver

De jeugd van… Peter Faber

Jeugdzorg in de school is niet vanzelfsprekend

Het zwarte gat na 18

Kwestie van vraag en aanbod