Waar beval ik?

In Nederland heeft elke zwangere de keuze waar ze wil bevallen: thuis, in het ziekenhuis of in een kraamkliniek. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van al die plekken? Waarom kies je voor het een of het ander? Heb je als zwangere wel een echt vrije keuze of heeft de verloskundige of gynaecoloog toch een sturende stem? En om welke redenen beland je tijdens de bevalling toch in het ziekenhuis? Wat doe je als je pijnstilling wilt, maar toch in eigen bed wil baren. Neem je een doula of eis je dat de verloskundige aan je zijde blijft als je bang bent. En is thuis baren wel echt zo veilig als wordt gezegd?

Op al deze vragen en nog veel meer geeft Hellen Kooijman een antwoord in Waar beval ik? Objectief; zonder kant te kiezen. En met heel veel verhalen van zwangeren en – kersverse – moeders en vaders: voor en na de bevalling. Met een kijkje achter de schermen: reportages van verschillende bevallingen, een dagje op stap met de verloskundige en de gynaecoloog. Je krijgt bovendien een idee van de protocollen en inzicht in de beslissingen die verloskundigen en gynaecologen nemen en waarom ze die nemen. Met een lijst van medische termen die professionals gebruiken. Een onmisbaar boek voor wie een weloverwogen keuze wil maken.

Terug naar Publicaties

Tags:

Gerelateerd

Kies geen partij voor thuis of in het ziekenhuis bevallen

De mythe van de vrije keuze